Milou Weeink met het bordje dat hoort bij het ambassadeurschap van de campagne Unieke Achterhoekers aan het werk.
Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé: ‘Iedereen verdient een eerlijke kans’
Het ambassadeurschap van de campagne Unieke Achterhoekers kwam als een verrassing voor Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. “Wij ervaren het niet als bijzonder. Voor ons is het heel normaal wat we doen”, zegt Milou Weeink, adviseur recruitment. “Maar we zijn er natuurlijk heel blij mee.”
Met 14 locaties en thuiszorg in de Oost Achterhoek is Marga Klompé één van de grotere ouderenzorgorganisaties in de regio. De afzonderlijke locaties hebben een grote mate van zelfstandigheid, zij geven zelf vorm aan hun identiteit en lokale karakter. Er werken zo’n 2.300 mensen die dagelijks, buiten coronatijd, worden bijgestaan door zo’n 1.200 waardevolle vrijwilligers. Medewerkers wordt een plezierige en uitdagende werkomgeving geboden met volop ontplooiingskansen en een grote mate van verantwoordelijkheid. Ook mensen die wat moeilijker aan werk komen, zijn bij Marga Klompé aan het goede adres. “Wij willen een inclusieve werkgever zijn. Diversiteit vinden we belangrijk. Daarom wordt iedereen gelijk behandeld in sollicitatieprocedures. Wij selecteren op bekwaamheid niet op achtergrond. En iemand moet bij ons passen”, aldus Milou Weeink. Er is regelmatig overleg met accountmanager Angela Knikkink van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). “We weten elkaar goed te vinden. Wij hebben veel vacatures in de zorg en in de ondersteuning zoals huishoudelijke hulpen. Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Kandidaten van het WSPA zijn van harte welkom. Het leidt tot plaatsingen. Dus dan wordt het doel bereikt. Het zijn vaak heel gemotiveerde krachten.” Ook kan het zo zijn dat een functie wordt aangepast op de kandidaat. “We zijn flexibel. Daar valt altijd wel een mouw aan te passen”, benadrukt Weeink. Ook herintreders en BBL’ers komen aan bod. Volgens haar is de aanpak van Marga Klompé heel vanzelfsprekend. “We maken geen onderscheid in medewerkers. Iedereen is gelijk en verdient een eerlijke kans.”
Marga Klompé werd eerder door de eigen medewerkers beloond met het Beste Werkgevers keurmerk. Marga Klompé was in 1956 de eerste vrouwelijke Nederlandse minister. Haar credo luidde: ‘In een samenleving telt ieder mens.’ Ze heeft zich altijd ingezet voor vrijwilligerswerk en was één van de grondleggers van belangrijke sociale- en welzijnswetgeving.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.