Van links naar rechts: Ingrid Wolsing, wethouder van de gemeente Montferland, Miranda Maas, general manager van Packy’s, Miranda Hermsen adviseur werkgeversdienstverlening WSPA en Thomas Fassin, eigenaar van Royal Fassin en Packy’s.
Packy’s wil het verschil in iemands leven maken ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal
Maatschappelijk verantwoord ondernemen, steeds meer bedrijven maken er werk van. Een erg goed voorbeeld is Packy’s in ’s-Heerenberg. De onderneming kiest bewust voor een zeer duurzame weg. Het klinkt misschien gek maar het maken van winst heeft er geen prioriteit. “We willen een fijne en structurele werkplek bieden, ook aan mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen. Als dat lukt, geeft dat enorm veel voldoening”, meent Miranda Maas Save , general manager van Packy’s.
Medewerkers staan centraal bij Packy’s. Dat merk je aan alles. Er wordt met plezier gewerkt en samengewerkt. De gedegen aanpak zorgt voor een soepel geoliede machine. Iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht en de sfeer op de werkvloer is goed. Het ziekteverzuim ligt bijzonder laag. General manager Miranda Maas en eigenaar Thomas Fassin hebben hun zaakjes prima voor elkaar.
Packy’s werd in 2017 opgericht als zusterbedrijf van Royal Fassin. Er wordt snoep verpakt. “Het gaat om snoep dat de eindstreep door bijvoorbeeld een productieverstoring bij Royal Fassin niet haalt”, legt Miranda uit. “Er mankeert niets aan het product en het is nog steeds zeer geschikt voor menselijke consumptie. Voorheen werd het onder andere verwerkt in veevoer. Eigenlijk zonde.” Vandaar het idee om de reststroom te herwaarderen, ook als duurzame oplossing. Zo ontstond Packy’s. Een andere reden was om te voldoen aan de Participatiewet. Zo sloeg men twee vliegen in één klap. De mixschalen snoep worden sindsdien geëxporteerd naar onder andere België en vooral Frankrijk.
Het bedrijf begon met tien medewerkers en is vanwege het succes inmiddels naar 25 werknemers gegroeid. 12 daarvan hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het werk is heel geschikt voor ze, minder complex dan bij Royal Fassin. De aparte hal zorgt voor minder prikkels. Dit alles biedt structuur en ook de werktijden zijn afgestemd op de doelgroep. Het zorgt voor werkplezier.” Er wordt veel tijd en aandacht geschonken aan de medewerkers, met hulp ook van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA), Select4U en de gemeente Montferland. “We geven niet snel op”, benadrukt Miranda. “Mensen krijgen hier een tweede of zelfs derde kans als dat nodig is. En er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen.” Er worden mooie resultaten geboekt. Dat heeft een flinke impact. “We kunnen het verschil in iemands leven maken. Ze krijgen er grip op, tellen echt mee en kunnen hun rekeningen, een luxere vakantie of een nieuwe fiets betalen. Hoe mooi is dat?!”
Packy’s werd onlangs bezocht door een delegatie van de gemeente Montferland en WerkgeversServicepunt Achterhoek in het kader van Unieke Achterhoekers aan het werk. Er was veel waardering voor het concept en de bevlogenheid bij Packy’s. Het bedrijf mag zich ambassadeur van de campagne noemen en kreeg daarvoor een bordje uitgereikt door wethouder Ingrid Wolsing van de gemeente Montferland. Het was sowieso een feestelijke dag, want in het bijzijn van alle medewerkers werd ook het logo van Packy’s onthuld. De vlag met het nieuwe logo ging trots in top!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088-3650400.